Instanţele din Botoşani printre cele mai aglomerate din ţară

Anitta ManoleInstanţele din judeţul Botoşani au ajuns să fie printre cele mai aglomerate din ţară. Potrivit bilanţului prezentat de conducerea Tribunalului Botoşani, instanţele din judeţ sunt peste media ţării în ceea ce priveşte încărcătura de dosare pe judecător.

like facebookAstfel, Tribunalul ocupă locul 13 la nivel naţional, cu 16.194 de dosare la 24 de judecători, Judecătoria Botoşani ocupă locul 9, cu 39.733 de dosare la 22 de judecători, Judecătoria Dorohoi locul 42, cu 6356 de dosare la 5 judecători, Judecătoria Săveni locul 30, cu 4.152 la trei judecători şi Judecătoria Darabani locul 19, cu 4.473 de dosare la trei judecători.

Anitta Manole, preşedintele instanţei, a menţionat că în cursul anului trecut o complexitate aparte a cauzelor înregistrate pe rolul Tribunalului Botoşani a fost cauzată de noua lege a insolvenţei.

Pe de altă parte, aceasta a mai adăugat că s-a constat un proces semnificativ al calităţii actului de justiţie, doar 1,95% din hotărâri fiind casate, respectiv 788 din 40.238 de pronunţări.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *