Analiză! Cât de scumpe sunt utilităţile la Botoşani în raport cu celelalte judeţe ale Moldovei

tabel datorii asociatieMunicipiul Botoşani are apa mai scumpă decât Iaşiul, Bacăul şi Vasluiul şi căldura mai costisitoare decât Bacăul, însă are cele mai ieftine bilete pentru transportul public de persoane.

Potrivit datelor obţinute de BotosaniNews, societatea comercială Nova Apaserv are al treilea preţ la apă din Moldova, după Piatra Neamţ şi Suceava. La Botoşani, un metru cub de apă costă 3,34 lei, în timp ce la Piatra Neamţ este de 4,41 lei, iar la Suceava 4,33 lei. Acest serviciu este mai ieftin la Bacău, unde metrul cub de apă costă 2,85 lei, la Vaslui- 2,98 lei şi la Iaşi 3,2 lei.

like facebookÎn ceea ce priveşte preţul la energia termică, municipiul Botoşani se află pe locul al doilea după Bacău. În Botoşani, gigacaloria costă 170 lei, în timp ce la Bacău doar 124,87 lei. Mai scumpă este gigacaloria la Vaslui- 180 lei, la Suceava- 185,48 lei şi Iaşi- 265 lei.

Botoşaniul are cel mai ieftin transport în comun din toate municipiile din Regiunea Nord- Est. Societatea comercială Eltrans aplică un tarif de 1,5 lei/ călătorie, în timp ce la Iaşi, Bacău, Suceava, Neamţ şi Vaslui călătoria se face cu doi lei.

În materie de salubrizare, Botoşaniul este un municipiu cu un tarif mediu, dacă ţinem cont de taxele încasate la Iaşi sau Neamţ. La Iaşi, fiecare persoană plăteşte lunar 12 lei pentru gunoi, iar la Neamţ 8,44 lei. Mai scump decât Botoşaniul, care percepe 7,12 lei/persoană/ lună, este şi Vaslului, cu 7,5 lei/ persoană/lună. În schimb, sucevenii stau cel mai bine la acest capitol. Ei plătesc doar 3 lei/ persoană/ lună. Băcăuanii plătesc şi ei 6 lei/persoană/ lună.

 

One thought on “Analiză! Cât de scumpe sunt utilităţile la Botoşani în raport cu celelalte judeţe ale Moldovei

  1. De unde ati scos preturile astea?Biletul de tramvai este 2 lei,metrul cub de apa este peste 7 lei fiindca omul plateste si pentru vecinii comozi care nu-si declara indexul etc.Singurul tarif ok este cel de la Modern Calor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *