Casa memorială a părintelui Cleopa va fi cumpărată și transformată în muzeu de CJ

Foto: sfaturiortodoxe.ro
Foto: sfaturiortodoxe.ro

Consiliul Județean vrea să achiziționeze casa unde s-a născut părintele Cleopa și să o transforme în muzeu. Anunțul a fost făcut vineri de președintele Consiliului Județean, Florin Țurcanu, care a afirmat că își dorește să creeze mai multe puncte turistice în județ.

Vrem să preluăm drumul  între Sulița și Albești și să îl asfaltăm printr-un program și facem toate demersurile să achiziționăm Casa Cleopa de la Sulița și să face un punct turistic. Există un proprietar al acestei case și încercăm să o luăm cât mai ieftin”, a menționat Țurcanu.

Părintele Cleopa s-a născut pe 10 aprilie 1912 în comuna Sulița, a fost arhimandrit și stareț la Mănăstirea Sihăstria, fiind un renumit trăitor al credinței ortodoxe. Pe  27 decembrie 1944 este hirotonit ierodiacon, iar pe 23 ianuarie 1945 este hirotonit ieromonah. Ulterior este numit oficial egumen al Schitului Sihăstria.

În 1947, Schitul Sihăstria este ridicat la rang de mănăstire, iar protosinghelul Cleopa Ilie este hirotesit arhimandrit. Pe 30 august 1949, arhimandritul Cleopa Ilie este numit stareț al Mănăstirii Slatina Suceava  unde se transferă alături de 30 de călugări din obștea Mănăstirii Sihăstria. A fost urmărit de Securitate și s-a retras în munți. Încetează din viață pe 2 decembrie 1998, potrivit Wikipedia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *