EXCLUSIV Patroană condamnată la închisoare cu executare după ce şi-a bătut un fost angajat

magistrati Tribunalul BotosaniPatroana unei firme din judeţul Botoşani a fost condamnată la închisoare cu executare după ce şi-a bătut un fost angajat. Fapta s-a întâmplat la sfârşitul anului 2011, când Maria Diaconu care deţinea, prin firma ei, un bar în Răchiţi i-a spus barmanului, Filică Aluculesei, care îi era angajat, că îl dă afară.

A doua zi fostul angajat s-a dus cu un prieten în bar, în calitate de client, în spatele tejghelei fiind chiar patrona. La un moment dat, acesta a spart două pahare pe care le avea pe masă, iar femeia l-a acuzat că a făcut acest lucru intenţionat.

De la câteva înjurături s-a ajuns la ameninţări, iar patroana l-a chemat în sprijin pe tatăl ei, Mihai Diaconu. Bărbatul a venit înarmat cu un furtun şi a început să îl lovească pe fostul barman, iar apoi cei doi s-au trântit. În tot acest timp, femeia l-a lovit pe fostul angajat cu un baston telescopic în cap până ce acesta a devenit inconştient.

like facebookUlterior, Maria Diaconu a chemat salvarea şi fostul angajat a fost transportat la spital. În urma expertizei medico-legale s-a stabilit că fostul barman a avut nevoie pentru vindecare aproape 50 de zile de îngrijiri medicale.

În faţa instanţei, patroana şi tatăl ei nu au recunoscut că l-ar fi agresat pe Aluculesei, spunând că, de fapt, acesta a pornit scandalul. După administrarea probelor, instanţa a stabilit că patroana și tatăl său l-au agresat pe fostul angajat şi a condamnat-o pe Maria Diaconu la 3.600 de lei amendă penală, însă, pentru că ea se afla în termenul de încercare a unei alte condamnări primite în 2011, de opt luni de închisoare cu suspendare, instanţa a revocat suspendarea.

Pe lângă pedepse cei doi au fost puşi să plătească daune morale de 3000 de lei. Sentinţa nu este definitivă şi a fost atacată de cei doi inculpaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *