Sute de botoşăneni au beneficiat ilegal de ajutoare sociale. Vezi cine sunt și prejudiciul creat!

bani numaratiAgenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Botoşani a publicat, săptămâna aceasta, o nouă listă cu botoşănenii care au beneficiat ilegal de ajutoare sociale de la stat şi pentru care au fost emise titluri executorii. Pe lista făcută publică miercuri de AJPIS figurează 208 debitori, atât din municipiul Botoşani, cât şi din localităţile rurale ale judeţului.

like facebookSebastian Tocariu, directorul AJPIS Botoșani, a declarat că pe lângă cei peste 200 de debitori notificați, au mai fost identificați alți aproape 500 de botoșăneni, în urma unor verificări făcute anul trecut, care au încasat ajutoare sociale ilegale, in urma nedeclararii tuturor veniturilor acumulate lunar. Este vorba de cei care au primit venit minim garantat și alocații pentru susținerea familie.

”Cei 200 de debitori nu au fost găsiți la domiciliu și, conform legii, apelăm la procedura de informare pe site”, a spus Tocariu.

Prejudiciul în cazul celor 700 se ridică la 340.657 lei. Cei care înregistrează debite au posibilitatea ca timp de şase luni, de la momentul emiterii deciziei de impunere , să plătească debitele fără majorări şi penalităţi.

Vezi aici lista cu debitorii făcută publică de AJPIS Botoşani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *