Prognoza meteo pentru următoarele zile. Meteorologii anunţă vreme frumoasă

vremeaMeteorologii anunţă vreme frumoasă în zilele următoare. Vineri, sâmbătă şi duminică, temperaturile încep să crească în termometre ajungând până la 11 grade.

Vineri vremea se mentine frumoasa, temperaturile mai cresc si la amiaza vor fi -2 grade doar in depresiuni, in timp ce in Dealurile de Vest se ating 9 grade Celsius. Iar ceata prezenta pe alocuri in orele diminetii se risipeste repede si peste zi soarele predomina, nu se asteapta precipitatii nicaieri in tara si nici vant agitat.

In Bucuresti ziua de vineri va fi in intregime insorita, fara adiere de vant si cu aproximativ 6 grade in termometre la amiaza.

Sambata va fi ceva mai cald decat in mod obisnuit in a doua decada alui februarie, cu temperaturi la amiaza de la 1…2 grade in sudul Oltneiei, pana la 10…11 grade in Dealurile de Vest. Iar peste zi soarele se arata cu generozitate, va fi cer senin mare parte din tara si doar in Dobrogea vor fi innorari temporare si izolat va ninge slab. Dar vantul ramane domol si ceata isi face simtita prezenta numai pe alocuri in orele diminetii in zonele joase, mai ales din regiunile extracarpatice.

In Bucuresti samabta va fi cer senin, posibil la inceputul zilei sa se formeze putina ceata, dar se risipeste repede si soarele generos aduna pana la amiaza aproximativ 7 grade in termometre, vorbim, asadar, despre o zi calda pentru aceasta data calendaristica.

Duminica ramane vreme frumoasa si calda in regiunile intracarpatice, unde cerul va fi senin, insa in sud si est norii ceata este prezenta la nivel local in zori de zi, apoi norii treneaza si lasa izolat burniţe şi fulguieli trecatoare. Iar in sudul Banatului vantul incepe sa devina mai agitat. Prin urmare, la amiaza vor fi temperaturi de la 1…2 grade in Oltenia, unde ceata diminetii poate persista, pana spre 11 grade in Dealurile de Vest, deplin isnorite peste zi.

Si in Bucuresti soarele se ascunde dupa nori din cand in cand, dimineata sunt si conditii pentru ceva ceata, iar temperatura aerului atinge aproximativ 4 grade perfect normale pentru aceasta data calendaristica.

like facebookLuni in estul si sudul tarii se anunta vreme mai mohorata, vor fi innorari si pe alocuri fulguieli trecatoare, iar temperaturile zilei raman apropiate de cele normale pentru jumatatea lui februarie. In schimb, in reigunile intracarpatice, ramane timp frumos si temperaturi peste mediile perioadei, vreme calda, asadar, cu maxime de 9…10 grade in vestul tarii, pornind de la -2 grade in nordul Moldovei unde patrunde aer polar mai rece. Iar vantul da si el semne de agitatie prin sudul si sud-vestul tarii, ca si pe crestele montane inalte. Dar aceasta racire va fi de scurta durata, caci in zilele urmatoare se estimeaza o crestere a temperaturilor in regiunile extracaraptice si vremea devine calda in toata tara. Si doar in sud, marti, inca mai sunt fulguieli izolate, apoi doar ceata diminetilor prezenta pe alocuri in zonele joase si soarele generos al amiezelor ne mai retin atentia.

Sursa: RTV.NET

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *