Florin Ghiorghiță: Nu mi se pare normal ca unii preoți să dezvolte o afacere din banii dați de primărie. Sunt biserici abonate la banii publici

turla bisericiiUn consilier local a criticat faptul că anual sunt alocați bani din bugetul local pentru biserici. Florin Ghiorghiță a spus că nu este normal ca o biserică să primească și până la 800 milioane lei și a propus diminuarea sumelor propuse de municipalitate în bugetul pe 2015. Anul acesta s-au prins pentru 23 de biserici din municipiu suma de 650.000 de lei.
like facebookAm ajuns cumva să finanţăm activitatea aceasta realigioasă? Nu mi se pare normal ca omul care se duce de plăcere la Biserică sau din credinţă, unii preoţi să dezvolte o afacere din banii daţi de primărie. Nu mi se pare normal ca o biserică să primească 800 de milioane de lei, alta 500 de milioane, doar pentru că este un protop acolo. Sunt biserici abonate an de an la banii publici. Eu nu cred că se fac lucrări de investiţi în biserici în fiecare an, de 200-300 de milioane de lei, şi aş propune o diminuare a acestor sume, cu tot riscul pe care mi-l asum. Mi se pare mult prea multsă împingem atâţiua bani pe care oamenii îi dau, către cultele religioase”, a spus Ghiorghiță în ședința de Consiliu Local.
 Primarul Ovidiu Portariuc a spus că suma alocată bisericilor din municipiu nu este mare.
Nu cred că este o sumă mare. Trebuie să atingem tiate sectoarele comunității botoșănene”, a spus Portariuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *