Vezi ce soluție propune președintele CJ pentru ca botoșănenii să nu mai fie încărcați la facturile de apă!

contor-apaPreședintele Consiliului Județean, Florin Țurcanu, consideră că singura soluție pentru ca botoșănenii să nu mai fie încărcați la facturile la apă și să plătească doar cât consumă este branșarea individuală. El a spus că nu este normal ca o familie să plătească mai mult decât consumă și sugerează botoșănenilor să se branșeze individual la rețeaua de apă.

Atâta timp cât vom depinde un un contor la limita de proprietate și mai departe avem 25-30 de consumatori, unul mai isteț, altul mai credincios, este clar că vor apărea diferențe majore. Finanțele, Curtea de Conturi când vine calculează la limita de proprietate. Este clar că societatea trebuie să vadă consumurile reale, iar diferența o realocă pe fiecare locuință, ceea ce mi se pare incorect și imoral. Dar asta este legislația”, a spus Țurcanu.

like facebookȘeful CJ susține că investiția pe o scară privind branșarea individuală ajunge la maxim 1000-1200 lei, la această sumă urmând să cotizeze toți locatarii. El spune că la 14 scări de bloc din municipiu există deja branșări individuale, iar acestea au început să se facă și în municipiul Dorohoi.

”Ai contorul la ușă și cât ai consumat atât ai plătit. Societatea va face aproape gratuit tot ce trebuie: documente, autorizații”, a adăugat Țurcanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *