Încă o gafă a Primăriei! Piața Viilor, construită fără aviz sanitar- veterinar

certificat de urbanism Piata Viilor BotosaniGafele arhitectului șef al municipiului Botoșani se țin lanț, După ce a emis autorizația de construcție a unui centru social în curtea Bisericii Vovidenia fără a obține acordul obligatoriu al Direcției pentru Cultură, arhitectul șef al Botoșaniului, Dan Sandu, mai greșește o dată. Acesta emite autorizație de construcție pentru Piața Viilor, fără a solicita avizul obligatoriu al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA).

like facebookBeneficiarul investiției de modernizare a Pieții Viilor este Primăria Botoșani, iar instituția care eliberează autorizația de construire este tot Primăria. Din păcate, arhitectul șef nu a fost în stare să facă în așa fel încât instituția pe care o reprezintă să fie în legalitate. Piața Viilor nu poate funcționa fără documentele emise de DSVSA, care se acordă în orice situație în care este vorba de siguranța alimentelor.

Cu toate acestea, Primăria a emis autorizația de construire și a aprobat proiectul pieței din zona Primăverii, însă, când a aflat, DSVSA a cerut modificarea proiectului inițial, impunând compartimentarea standurilor și montarea de chiuvete în fiecare dintre acestea. De asemenea, inspectorii sanitar- veterinari au impus fluxuri separate pentru aprovizionarea comercianților care să nu fie aceleași cu căile de acces ale clienților. Din această cauză, derularea investiției de la Piața Viilor a fost întârziată câteva luni.

Proiectul inițial nu avea cuprinse prevederile sanitar- veterinare pentru destinația spațiu de vânzare legume și a trebuit o nouă adaptare conform normelor sanitar- veterinare și obținut avizul DSVSA”, explică directorul Urban Serv, Simion Drelciuc.

Piata Viilor BotosaniGafele repetate ale arhitectului șef au făcut ca Primăria să nu termine la timp Piața Viilor. Primarul Ovidiu Portariuc reacționează dur, cerând chiar demisia arhitectului șef.

„Voi cere o anchetă administrativă în acest sens. Dacă vina aparține arhitectului șef în toate aceste cazuri, îi vom solicita să facă un pas în spate și probabil vom căuta o altă persoană pentru această poziție de maximă responsabilitate”, a afirmat Portariuc.

Până la finalizarea pieții, comercianții de legume și fructe sunt nevoiți să își vândă marfa în condiții improprii. Dacă documentația va fi gata în scurt timp, lucrarea ar putea fi terminată până în vară.

Piața Viilor este modernizată în baza unui proiect cu finanțare europeană în valoare de aproximativ 200.000 de euro.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *