Agresiunile și scandalurile în locurile publice, în topul apelurilor la 112

masina jandarmiÎn anul 2014, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a intervenit în 390 de cazuri la apeluri făcute prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, prin care cetăţenii au sesizat producerea unor fapte antisociale.  Pe lângă acestea, s-au primit 309 solicitări interne, care au fost soluționate de jandarmi în cel mai scurt timp.

În total, 2259 de jandarmi au intervenit cu operativitate, pentru îndepărtarea stărilor de pericol și protejarea persoanelor,  fiind luate măsurile legale faţă de cei care au încălcat prevederile legale, pornind de la sancţiuni contravenţionale şi  până la întocmirea actelor de sesizare a organelor de urmărire penală, în cazul constatării de infracţiuni.

În urma intervențiilor, au fost aplicate 153 de avertismente  și 496 de amenzi contravenționale, în valoare de 120750 de lei, au fost confiscate bunuri în valoare de 280 de lei, iar 6 persoane au fost conduse la sediul poliției.  De asemenea , au fost întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârșirii a 49 de infracțiuni, comise de 57 de autori.

Cele mai multe apeluri au sesizat agresiuni şi loviri, scandaluri în locuri publice, scandal în familie, ameninţări cu acte de violenţă, cazuri de tulburare a ordinii publice, precum şi situaţii de pericol, generate în special de câinii cu comportament agresiv.

În afara acestor situații, jandarmii au intervenit și în cadrul patrulelor mixte executate în cooperare cu lucrători de poliție la sesizările primite prin apel 112.

like facebookÎn perioada 05.09.2013 – 08.08.2014, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a desfășurat campania de informare, prevenire şi dialog social ,,Jandarmeria pe înţelesul tuturor”. În cadrul celor 183 de activități preventive desfășurate în instituțiile de învățământ preuniversitar, elevii au fost informați cu privire la importanța apelării corecte a numărului 112 și a situațiilor în care o pot face, pentru a nu perturba activitatea acestui sistem.

”Recomandăm cetăţenilor să apeleze cu încredere numărul 112, pentru a putea interveni în sprijinul acestora, în vederea asigurării unui climat civilizat de ordine şi siguranţă publică. Sesizările cetățenilor vin în întâmpinarea scopului misiunilor specifice executate de efectivele de jandarmi, pe segmentul asigurării ordinii și liniștii publice și menținerii unei stări de normalitate”, se precizează într-un comunicat al IJJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *