Un director din Botoşani printre victimele creditului în franci elveţieni. Vezi ce soluţie a găsit!

Gabriel Carlan, director Nova Apaserv
Gabriel Carlan, director Nova Apaserv

Un director al unei socităţi comerciale cu acţionariat de stat este printre miile de botoşăneni care a luat credit în franci elveţieni, iar acum pentru a scădea rata a dat banca în judecată.

Este vorba despre Gabriel Cârlan, directorul Nova Apaserv, ce a contractat împreună cu nevasta sa în 2007 un credit de 42.000 de franci de la Volksbank.

După ce francul a început să crească şi rata proporţional, acesta a deschis o acţiune la Judecătoria Botoşani pentru eliminarea comisionului de risc perceput de bancă, în speranţa diminuării cuantumului plăţilor lunare.

like facebookContactat telefonic, acesta a menţionat că acţiunea a fost introdusă anul trecut, însă a avut primul termen de judecată abia săptămâna trecută. Gabriel Cârlan a menţionat că nu reţine cât este rata lunară, însă vrea să scape de comisionul de risc. Faţă de alţi botoşăneni aflaţi în situaţii disperate, directorul operatorului de apă are norocul salariului, 6700 de lei, iar veniturile familiei se apropie de 9000 de lei, conform declaraţiei de avere.

Avocaţii din Botoşani şi din ţară au deja create precedente privind eliminarea acestui comision perceput de banca în cauză.

 

3 thoughts on “Un director din Botoşani printre victimele creditului în franci elveţieni. Vezi ce soluţie a găsit!

  1. Deci, daca nu merge, oricum daca nu reusesc sa scad rata, sunt in incercari asidue sa-mi dublez salariul.

    Nu e bai, francii trece, leutii ramane!

    Fraerii plateste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *