Școală modernizată pe bani grei. O primărie a plătit penalități de două ori mai mari decât investiția inițială

primaria-roma-7O primărie din judeţul Botoşani a ajuns într-o situaţie dificilă şi ilegală, conform auditorilor de la Curtea de Conturi, după ce a plătit de penalităţi în valoarea dublă faţă de cuantumul unui contract de modernizare a unei şcoli.

like facebookEste vorba despre Primăria Roma ce a semnat, în 2009, un contract de 107.901 de lei cu societatea Simcos pentru lucrări la şcoala nr  1 din localitate. Instituţia nu a avut bani să plătească lucrările şi după trei ani de zile a fost executată silit, iar penalităţile au ajuns la 266.857 de lei.

retele canalizarePotrivit unui raport al Curţii de Conturi, situaţia este imputabilă conducerii Primăriei pentru că trebuia să bugeteze aceste sume şi să nu se ajungă în situaţia în care să curgă penalităţile de 0,15% pe zi din valoarea contractului. Mai mult decât atât, în urma vizitei în teren auditorii au constat că de fapt unele lucrări erau executate prost sau deloc. Societatea trebuia să facă lucrări la instalaţia sanitară, canalizare, staţie de epurare şi o sursă de apă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *