Șefii Primăriei Botoșani vor ca angajații care vin băuți la serviciu să poată fi testați cu etilotestul

functionari publiciReprezentanții Primăriei Botoșani vor să modifice Regulamentul de organizare și funcționare al instituției. Asta după ce comisia de disciplină nu a putut să ia recent o decizie în cazul unui funcționar reclamat că a venit beat la serviciu, din lipsă de probe. Viceprimarul Cosmin Andrei a declarat că există deja niște propuneri din partea Biroului de Resurse Umane din cadrul Primăriei, iar una din intenții este aceea de introducere a unei prevederi prin care angajații prinși băuți la serviciu sau reclamați că ar fi consumat băuturi alcoolice să poată fi testați cu aparatul alcooltest.

like-facebookVrem să fie o modificare de regulament pentru a preîntâmpina astfel de fapte, existând și sugestii din partea colegilor de la Resurse umane. La această dată nu este trecută o prevedere cu alcool testul. Să vedem ce propuneri fac colegii și dacă este cadru legal și în  concordanță cu legislația”, a menționat viceprimarul municipiului Botoșani.

Măsura este aplicată de tot mai mulți șefi de instituții și are ca scop și descurajarea din start a consumului de alcool în timpul serviciului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *