Fostul procuror Vasile Şelaru, arestat la domiciliul său din Botoşani

Vasile Selaru
Vasile Selaru. Foto: Monitorul de Botoşani

Fostul procuror Vasile Şelaru, care a fost arestat în vara anului trecut pentru trafic de influenţă, este arestat la domiciliu, dar nu la Vaslui, ci la Botoşani. Şi asta după ce în urma solicitării făcute de acesta de a i se înlocui măsura arestării preventive cu arestul la domiciliul, Curtea de Apel Iaşi a admis pe 30 ianuarie solicitarea sa.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au contestat la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie decizia, iar pe 4 februarie judecătorii Curţii Supreme au respins recursul DNA şi l-au eliberat din arest pe  Vasile Selaru.
Şelaru a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trei fapte de trafic de influenţă. Cei care au încercat să cumpere influenţă, şi au fost de asemenea trimişi în judecată, sunt afaceriştii Liviu Rădescu şi Octavian Solomon, din Bârlad, dar şi alte trei persoane din zona Huşiului: Ionel Lăcătuşu, Cezar Cătălin Puiu şi Iulian Dănuţ Bordea.

like facebookInstanta dispune ca pe durata măsurii arestului la domiciliu inculpatul Selaru Vasile să respecte următoarele obligaţii: să nu părăsească fără permisiunea instanţei de judecată imobilul în care locuieşte efectiv şi la care s-a dispus măsura; să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu coinculpaţii şi martorii din dosar, cu membri ai familiei coinculpaţilor ori membri ai familiilor martorilor”, se arată în decizie.

Fostul procuror Vasile Şelaru a activat şi la Parchetul de pe lângă Tribunalul din Botoşani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *