Doina Federovici, interpelare la Ministerul Apărării Naționale pe pensiile militarilor

Doina FederoviciÎn urma unor numeroase sesizări primite la cabinetul parlamentar, senatorul Doina Federovici a adresat în ședința  de azi a Senatului o întrebare ministrului apărării naționale, domnul Mircea Dușa.
Obiectul acestei întrebări îl reprezintă faptul că pensionarii militari nu beneficiază de indexările/majorările acordate de Guvern tuturor categoriilor de pensionari, aceștia fiind singurii pensionari din România cu pensiile „înghețate”. În acelaşi timp, pensionarii militari solicită precizări privind modul de calcul a drepturilor de pensie după principiul contributivităţii, având în vedere faptul că perioadele de muncă în condiţii speciale şi/sau deosebite nu au fost luate corect şi complet în calcul la stabilirea acestor drepturi de pensie și există o clară discriminare între militarii ieşiţi la pensie până la 31.12.2010 pe Legea nr. 164/2001 şi au avut pensiile diminuate în urma procesului de recalculare/revizuire şi cei cu pensii crescute sau ieşiţi la pensie începând cu 01.01.2011 (pe Legea 263/2010).
like facebookUn alt aspect sesizat ministrului apărării naționale este existența unor decizii de pensie succesive cu cuantumuri diferite calculate pentru același beneficiar, după decizia prin care s-au stabilit drepturile de pensie inițiale.
Consider acest lucru o inechitate, mai ales că cea mai mare parte a pensionarilor militari a fost afectată de măsurile austere ale guvernării Boc-Băsescu, veniturile lor fiind diminuate în mod drastic. ” a declarat senatorul Doina Federovici.
La această întrebare ministerul apărării națioanale are un termen de răspuns de 30 de zile.
Sursa: comunicat presa

 

One thought on “Doina Federovici, interpelare la Ministerul Apărării Naționale pe pensiile militarilor

  1. Stie cineva ca prin lg 263 pensia ofterilor se reduce la jumatate? Ce fac domnii Dusa ci Oprea? De ce trag de timp? asteapta sa mai murim dintre noi?Au promis in 2012 cand au venit la guvernare ca se va face dreptate. Cred ca ei nu cunosc realitatea, nu sunt informati corect. Dl Dusa s-a laudat cu Proiectul ala care acum probabil ca zace printr-un sertar aruncat, de trei ani se faleste cu el, si…?E adevarat ca un Proiect e greu de dezbatut, de aprobat, de explicat, dar daca vroiau sa faca dreptate cu adevarat ar fi trebuit ca printr-o HG sa aprobe aplicarea drepturilo rcorecte pentru grupa speciala de munca, pentru ca de asta sunt pensiile dupa 01.01.2011 asa mici. S-au complicat prea mult si acum nu mai stiu sa se descurce……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *