Reprezentanții Spitalului Județean trimit un memoriu Guvernului

spitalul judeteanConducerea Spitalului Județean va înainta un memoriu guvernanților prin care va solicita sprijin financiar pentru unitatea spitalicească. Corneliu Mihai, managerul Spitalului Județean, acuză faptul că din anul 2012 și până în anul 2014, Spitalul Județean ”Mavromati” a primit aceeași finanțare de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, în ciuda creșterilor salariale care au avut loc. El mai spune că și tariful pe caz ponderat a rămas același, iar modificarea acestuia ține de guvernanți și nu de Casa de Asigurări de Sănătate.

like facebookÎn baza unei analize am făcut un memoriu unde am specificat anumite fenomene întâmplate în 2012-2014. Urmare a comasării din 2012, gradul spitalului a crescut și au crescut și cheltuielile salariale pentru fiecare secție exterioară sau spital. Toți angajații au trecut la un nivel superior de salarizare. Apoi a fost creșterea salarială de 15.5% în iunie și decembrie 2012, unde efortul bugetar a fost de 1,3 milioane lei. Alt efort bugetar pentru creșterea salarială a fost în ianuarie 2015, cu 250.000 lei, urmare a majorării salariilor cu 100 lei. Memoriul va fi trimis la cei îndreptățiți să ia decizii, guvernanți. Schimbare de tarif se face prin hotărâre de Guvern, creșterea numărului de spitalizări continue tot prin hotărâre de Guvern”, a menționat managerul Spitalului Județean.

Spitalul Județean primește la această dată o finanțare de 71 miliarde lei vechi, însă necesarul pentru funcționare este de 77 miliarde lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *