Scandal de la înființarea unui post de director adjunct și a unui nou compartiment la Nova Apaserv. Primar: Să nu ne luăm la mișto

adi aquaÎnființarea unui nou post de director adjunct la societatea Nova Apaserv, dar și a unui nou compartiment , a iscat scandal în ședința Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Aqua Botoşani. Mai mulți primari din județ au acuzat faptul că la operatorul de apă sunt înființate noi posturi de conducere, în loc de execuție, în timp ce avariile la apă sunt tot mai multe.  O poziție vehementă a avut-o primarul comunei Vlădeni, Voicu Murariu, care a spus că în societatea Nova Apaserv sunt foarte mulți angajați care stau degeaba pe bani mulți.

Posturi de execuție sunt 432 și aici cred că din 432 unele sunt numai cu numele. Sunt foarte mulți care stau degeaba și puțini care lucrează și de asta se ajunge să nu fie remediate avariile . Să ne respectăm și să nu ne luăm la mișto”, a spus primarul comunei Vlădeni.

like facebookȘi viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, s-a declarat nemulțumit de noua organigramă de la Nova Apaserv. El a spus că își dorește mai multe echipe în teren și mai puține posturi de conducere.

Am acordat aviz negativ pentru că s-a propus reînființarea postului de director economic și a unui Compartiment Sănătate și Securitate în Muncă, aflat în directa coordonare a directorului general. Acest vot l-am acordat împotrivă pentru că îmi doresc mai multe funcții de execuție. Sunt avarii pe raza municipiului Botoșani și care produc un real disconfort botoșănenilor, pentru că se intervine foarte greu pe partea de reabilitare străzi acolo unde a intervenit Nova Apaserv. Au apărut discuții în presă și cu salariile fantasmagorice pe care și le doresc domnii directori de acolo, ca să nu mai vorbim de chiria pe care o plătesc pe noul sediu. Dorim ca aceste sume să se regăsească în confort și într-un nivel de trai mai bun pentru cetățenii municipiului Botoșani și mai puțin pentru partea de salarizare”, a spus Cosmin Andrei.

La rândul său, primarul de Răchiți, Gheorghe Iacob, a afirmat că multe din posturile de la Nova Apaserv sunt ocupate înainte de a fi aprobată organigrama.

Ei deja sunt angajați, iar noi aprobăm organigrama. Ei se regăsesc în schemă. Ați făcut posturi de conducere, nu de execuție”, a spus primarul de Răchiți.

Miercuri a avut loc o ședință prin care s-a cerut avizul ADI Aqua pentru noua organigramă de la Nova Apaserv . În ciuda protestelor celor trei, organigrama a primit votul altor primari și a fost adoptată. Asfel, din 2015, societatea va fi condusă de un director general și patru adjuncți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *