Un autocar cu călători a luat foc la intrarea în municipiul Dorohoi

incendiu autocarUn autocar al firmei de transport persoane Transport Mixt SA, care transporta călători de la Darabani la Botoşani, a luat foc, miercuri dimineaţă, la intrarea în municipiul Dorohoi. Imediat ce a observat că iese fum de la compartimentul special al aerotermei situat în partea din spate a autobuzului, şoferul a oprit, a evacuat călătorii, a deconectat bornele bateriei şi a solicitat ajutorul pompierilor.

Alarma s-a dat la ora 06.23. La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, cu o autospecială cu apă şi spumă. Concomitent cu acţiunea de stingere a incendiului, s-a intervenit pentru evacuarea bagajelor din autocar.
Intervenţia promptă a pompierilor a limitat pagubele la cca. 500 de lei. Au ars elementele plastice ale compartimentului special al aerotermei. S-au salvat şi protejat de foc bunuri materiale în valoare de aproximativ 15.000 de lei.

like facebookNu au existat victime. Pasagerii şi-au continuat drumul cu un alt autocar. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului s-a constatat că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric produs la instalaţia de încălzire a autobuzului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *