Şedință de CL cu scântei de la înfiinţarea posturilor în Primăria Botoşani: Posturile sunt doar pentru cei cu carnet PSD

consiliul local botosaniContre în ședința de Consiliu Local de la noua organigramă a Primăriei Botoșani. Consilierii locali ai PNL au criticat în termeni duri decizia Executivului Primăriei Botoșani de a înființa peste 20 de posturi în cadrul Primăriei Botoșani. Consilierii locali au afirmat că nu sunt necesare atâtea locuri de muncă în Primăria Botoșani și că acestea sunt înființate cu dedicație pentru ”clientela politică” a PSD. Mai mult, consilierii locali au acuzat și faptul că pentru înființarea acestor noi posturi sunt necesare 7 miliarde lei vechi pentru cheltuielile salariale.

Nu Primaria Botoșani trebuie să facă locuri de muncă. Ar fi necesare câteva posturi unde este necesar, dar încărcăm  organigrama cu atâta amar de directori, cu siguranță vor fi angajări  pentru clientela politică…, nu este corect pentru Botoșani. Nu știu fizic unde îi vom pune pe acești angajați, pentru că cheltuiala va fi mult mai mare decât cea cu salariile”, a menționat consilierul local Cătălin Alexa.

El a venit cu amendament și a propus doar înființarea a cinci posturi în noua organigramă și nu peste 20.

O poziție vehementă a avut și consilierul Cătălina Lupașcu. Ea a menționat că posturile înființate în Primăria sunt pentru cei care au ”carnet PSD”.

like facebookDe când suntem în acest Consiliu Local constatăm că au fost angajați și puși pe funcții de conducere doar cei care au carnet PSD, iar acește angajări s-au făcut cu acceptul dvs. , fără să se țină cont și de concursuri”, a menționat Cătălina Lupașcu.

A venit cu o replică viceprimarul Cosmin Andrei care a afirmat că din 2005 și până în 2012 la Primăria Botoșani au fost angajate peste 200 persoane.

Atunci a avut nevoie orașul de dezvoltare și acum? Atunci  angajările s-au făcut pe alte criterii decât se fac astăzi?”, a spus Cosmin Andrei.

Nemulțumiri vizavi de mărirea organigramei primăriei au avut și consilierii Eugen Țurcanu,  dar și Florin Ghiorghiță.  Acesta din urmă a reamintit faptul că pe vremea când era la Primăria Botoșani la șapte posturi eliberate se angaja o persoană.

Nu cred că este corect față de angajații actuali să înființăm încă 22 de posturi de execuție strict scriptic. Pentru că știm cum se vor ocupa aceste posturi”, a spus Ghiorghiță.

În ciuda discuțiilor aprinse, proiectul a fost votat în forma propusă de Executivul primăriei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *