Sentința în dosarul fraudei de la Parchet, contestată de procurorii DNA

sediu Parchet BotosaniProcurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie contestă sentinţa Tribunalului Botoşani dată în dosarul fraudei de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani. Procurorii anticorupție au atacat cu apel măsura magistraților botoșăneni, considerând că pedepsele aplicate angajaților Parchetului și administratorilor de firme implicate sunt prea mici. În aceste condiții, dosarul va ajunge pe masa Curții de Apel din Suceava.

Vă reamintim că doi angajaţi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani şi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale au fost condamnaţi, miercuri, de judecătorii Tribunalului Botoşani pentru delapidare.

Astfel, cele mai mari pedepse le-au primit Dorina Avătavului, fost manager economic al Parchetului, şi Lucian Şovan, fost consilier superior, respectiv câte doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare.

like facebookÎn dosar au mai fost condamnaţi Cristin Stanciu, cinci luni cu suspendare, Iulian Nica, o lună cu suspendare, Doina Portariuc, cinci luni cu suspendare, Abel Buiciuc, patru luni cu suspendare, Buiciuc Corneliu, patru luni cu suspendare,  Lotică Afrăsânei, trei luni cu suspendare şi Silvia Scripcă, patru luni cu suspendare.

Cei din urmă sunt angajaţi sau administratori ai unor societăţi comerciale care au colaborat cu angajaţii Parchetului pentru realizarea unor tranzacţii fictive. Pe lângă pedepse judecătorii au mai obligat inculpaţii să plătească 712.647 de lei.

Potrivit procurorilor DNA, ilegalităţile s-au petrecut în perioada ianuarie 2007-martie 2009, când managerul economic pe atunci, Dorina Avătavului, a angajat Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani în achiziţii fictive de bunuri, prin semnarea a 393 de comenzi către mai multe societăţi comerciale.

Angajaţi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani condamnaţi pentru delapidare

Delapidare de aproape 230.000 de euro la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *