Angajaţi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani condamnaţi pentru delapidare

sediu Parchet BotosaniAngajaţi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani şi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale au fost condamnaţi, miercuri, de judecătorii Tribunalului Botoşani pentru delapidare.

Astfel, cele mai mari pedepse le-au primit Dorina Avătavului, fost manager economic al Parchetului şi Lucian Şovan, fost consilier superior, respectiv câte doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare.

like facebookÎn dosar au mai fost condamnaţi Cristin Stanciu, cinci luni cu suspendare, Iulian Nica, o lună cu suspendare, Doina Portariuc, cinci luni cu suspendare, Abel Buiciuc, patru luni cu suspendare, Buiciuc Corneliu, patru luni cu suspendare,  Lotică Afrăsânei, trei luni cu suspendare şi Silvia Scripcă, patru luni cu suspendare.

Cei din urmă sunt angajaţi sau administratori ai unor societăţi comerciale care au colaborat cu angajaţii Parchetului pentru realizarea unor tranzacţii fictive. Pe lângă pedepse judecătorii au mai obligat inculpaţii să plătească 712.647 de lei.

Potrivit procurorilor DNA, ilegalităţile s-au petrecut în perioada ianuarie 2007-martie 2009, când managerul economic pe atunci, Dorina Avătavului, a angajat Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani în achiziţii fictive de bunuri, prin semnarea a 393 de comenzi către mai multe societăţi comerciale.

Delapidare de aproape 230.000 de euro la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani

 

 

 

One thought on “Angajaţi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani condamnaţi pentru delapidare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com