Cei doi pădurari bătuți de hoții de lemne au ajuns la spital

ambulanta upuReprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă anchetează cazul celor doi pădurari bătuți de mai mulți indivizi care furau lemne. Potrivit unui comunicat al ITM, pe 26 ianuarie,  în jurul orelor 23,30 – 01,30, pe raza localităţii Corni a avut loc un eveniment în care au fost implicati doi angajaţi ai Direcţiei Silvice Botoşani.

În fişa de comunicare a evenimentului înaintată inspectoratului de către angajator se arată că,  în timpul efectuării serviciului având ca scop prevenirea tăierilor ilegale de arbori şi furtul de material lemnos pe raza Cantonului Silvic Dogăria, pădurarul Petru Miron, titular de canton, a depistat trei cetăţeni care tăiau si încărcau ilegal material lemnos din fondul forestier privat administrat de Ocolul Silvic Mihai Eminescu. Întrucât cele trei persoane nu s-au supus avertismentului verbal dat de pădurar, acesta a solicitat telefonic ajutorul pădurarului vecin Dumitru Dancu si al Postului de Poliţie Corni, după care s-a deplasat cu maşina personală pentru a-i aduce la faţa locului pe cei cărora le-a solicitat sprijinul.

like facebookÎntre timp, cele trei persoane s-au deplasat cu căruţa încărcată cu lemne spre localitatea Corni, fiind surprinşi de către cei doi pădurari şi de către lucrătorul de poliţie în apropierea locuinţei acestora. Aici a avut loc o altercaţie între cetăţeni şi pădurari, din care a rezultat vătămarea corporală prin fractură la nivelul piramidei nazale a pădurarului Dumitru Dancu care necesită intervenţie chirurgicală şi plagă deschisă la nivelul capului pădurarului Petru Miron, pentru care a primit îngrijiri medicale, nefiind necesară internarea.

Evenimentul soldat cu incapacitate temporară de muncă va fi cercetat de către angajator, conform prevederilor legale în vigoare, se mai precizează în comunicat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *