Primarii din județ acuză alocarea preferențială a fondurilor prin Ministerul Dezvoltării. Primar: ”Cât partidul meu e-n floare, nici în … nu mă doare!”

Alexandru Raileanu primar Prajeni
Alexandru Raileanu primar Prajeni

Mai mulți primari din județul Botoșani au acuzat, miercuri, la o întâlnire cu reprezentanții Consiliului județean, modul de repartizare a fondurilor pe proiectele de interes local, trimise spre aprobare la Ministerul Dezvoltării. Primarul comunei Prăjeni, Alexandru Răileanu, a afirmat că mai multe primării au primit sume consistente pe diferite proiecte și altele deloc. El a spus că nici nu sunt băgaţi în seamă la nivel central dacă nu sunt sprijiniți de un parlamentar.

Dv. spuneți că parlamentarii de Botoșani fac trafic de influență: Nu aveți dovezi”, i-a spus Țurcanu.

Primarul comunei Prăjeni a ceruit să i se spună pe ce criterii sunt atunci alese spre finanțare proiectele la nivelul Ministerului Dezvoltării.

like facebookÎn 2014, cred că toți am depus proiecte. Cum de o primărie are canal, apă și drum, ia peste 100 miliarde lei, iar un amărât nu ia nimic. Nu suntem toți cetățeni ai României, ai județului. Dacă este program național să putem avea șanse egale toți. Am trei proiecte: cu școală, dispensar, drum, proiecte tehnice făcute, certificate de urbanism cu avize, dar nu pot să intru și eu într-un proiect. Nu se poate așa ceva”, a spus Alexandru Răileanu.

Nemulțumit de modul cum sunt aprobate proiectele la nivel central și de modul cum sunt repartizați banii de la Ministerul Dezvoltării a fost și primarul comunei Albești.

florin turcanu cu primariAm depus și noi proiect pe Ordonanța 28, dar din ce motive nu am intrat…vă dați și dv. seama. Culoarea politică, vezi Ordonanța 55. Dacă așa merge societatea românească...”, a spus primarul de Albești, Mihai Amarandei.

Acesta a criticat și modul de împărțire a bugetului pe 2015 de către Ministerul Finanțelor, prin care au fost avantajate comunele mici si spune că în comuna Albești a fost începută o școală prin Banca Mondială în 2011, care nu este finalizată nici la această dată.

Dacă se va merge tot așa, este o vorbă și îmi cer scuze: Cât partidul meu e-n floare, nici în … nu mă doare”, a spus priumarul de Albești celor prezenți. Președintele CJ, Florin Țurcanu, i-a convocat în ședință pe primari pentru a stabili cum vor fi împărțite cele 280 miliarde lei vechi primiți de la Ministerul dezvoltării.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *