Demersuri pentru soluționarea doleanțelor medicilor de la UPU

Unitatea Primire Urgente
Unitatea Primire Urgente

Problemele medicilor de la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean vor fi soluționate treptat. Medicul Petre Rădăuceanu, șef UPU SMURD , a declarat că cunoaște doleanțele colegilor săi și că una deja a fost soluționată. Este vorba de coordonarea activității din UPU- SMURD și de către medicii de la Urgențe, nu numai de cei de la Serviciul Județean de Ambulanță. În ceea ce privește suplimentarea numărului de medici la UPU a Spitalului Județean, Rădăuceanu a declarat că pentru înființarea unei linii noi de gardă trebuie aprobare de la Ministerul Sănătății.

like facebook „După numărul de prezentări am avea dreptul pentru a asigura un act medical de calitate la o gardă formată din trei medici, ceea ce am şi înaintat conducerii spitalului care la rândul ei va trimite Ministerului Sănătăţii, deoarece orice înfiinţare de linie de gardă trebuie avută aprobare şi finanţare din partea Ministerului„, a afirmat șeful UPU SMURD Botoșani.

O altă nemulțumire a medicilor de la UPU ține de neacordarea sporului de 15% pentru activitate de urgențe. Petre Rădăuceanu a spus că va fi căutată calea legală în vederea recuperării sporului tăiat în 2010.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *