Președintele CJ, executat silit. Țurcanu are datorii la o firmă de creditare

florin turcanu dracsaniPreşedintele Consiliului Judeţean a ajuns să fie executat silit pentru o sumă importantă de bani. Florin Ţurcanu are un litigiu cu instituţia de finanţare TBI Leasing INF SA, care vrea să îl execute pentru o sumă de aproximativ 105.000 de lei.

Datoria se trage de la firma Poieniţa SRL, a cărui asociat a fost în trecut şeful judeţului. În urmă cu aproape cinci ani firma a achiziţionat patru autoutilitare marca Ford şi ulterior nu a mai putut plăti arate, iar firma de leasing a luat maşinile. Florin Ţurcanu figurează ca fidejusor în contractul de leasing ceea ce înseamnă că, dacă firma nu plăteşte debitul, el răspunde.

like facebookNumai că acum TBI Leasing INF SA solicită diferenţa dintre valoarea contractului şi suma pe care a aobţinut-o după ce a valorificat maşinile care au fost returnate de firma Poieniţa SRL.

Preşedintele Consiliului Judeţean a menţionat că a deschis un proces la Judecătoria Botoşani prin care contestă executarea societăţii de leasing pentru că nu este legal. El spune că firma a plătit ratele şi când nu a mai avut cum a predat maşinile.

Atâta timp cât a fost executată firma nu am cum să fiu executat şi eu. Nu ai cum să execuţi de două ori pentru acelaşi lucru. Nu ştiu foarte multe despre proces pentru că avocaţii mei se ocupă, însă mi-au spus că am mari şanse de câştig”, a declarat Florin Ţurcanu.

Şeful judeţului este executat de aceeaşi firmă în baza unui alt contract de leasing, tot pe Poieniţa SRL, după ce şi-a achiziţionat un autoturism Lexus. Suma în discuţie în acel dosar este mult mai mică, 32.000 de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *