Preşedintele CJ despre repartizarea fondurilor către primării: Mi se pare corect ca o comună care nu are venituri să primească mai mult decât o comună care are

florin turcanu la birou in CJ BotosaniPreşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, apreciază modul de împărțire a banilor către unitățile administrativ-teritoriale. Acesta susține că în primul rând nu mai există presiune politică pe administrația locală, iar în al doilea rând repartizarea fondurilor pe comune  funcție de veniturile obținute este echitabilă.

Dacă vrem să avem o comunitate cât de cât egală, mi se pare corect ca la o comună care nu are venituri să primească mai mult decât o comună care are venituri. O comună care are venituri proprii 700 milioane lei nu o să-și permită niciodată să cofinanțeze un proiect european sau să asfalteze un drum. Iar o comună care are venituri proprii de 20 miliarde lei poate să facă acest lucru. Și cred că cetățeni trăiesc și în comuna Adășeni, trăiesc și în comuna Mihai Eminescu. Și ăia din Adășeni vor să aibă o școală cu grup sanitar în interior, nu în exterior, vor și ei să aibă un drum asfaltat sau măcar pietruit”, a precizat Ţurcanu.

like facebookBugetul către primării a fost distribuit anul acesta prin Ministerul Finanțelor și nu prin Consiliul Județean, așa cum se întâmpla în anii anteriori.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *