Pe ce merge bugetul județului în acest an: salarii, achiziții de autoturisme, rate la bănci. Vezi ce conține proiectul de buget!

florin turcanu mai 2014Reprezentanții Consiliului Județean au conturat proiectul de buget pe anul 2015 și urmează să îl publice spre dezbatere publică. Potrivit președintelui CJ, Florin Țurcanu, bugetul din acest an va asigura funcționarea instituțiilor din subordinea CJ, însă, spune șeful CJ, au fost prinși bani în buget pentru achiziția mai multor autoturisme la instituțiile din subordine, dar și pentru reabilitarea Casei Memoriale ”Ștefan Luchian”, amenajarea Lacului cu nuferi, rate la bănci.

like facebookVom da 70 miliarde lei vechi pentru achitarea creditului luat în 2006, mă refer la dobânzi și rate, vom da 60 miliarde lei la Spitalul Județean, alte 60 miliarde lei au fost prinse pentru corecțiile financiare la Depozitul de la Stăuceni. 5,5 miliarde lei vechi pentru Casa memorială ”Ștefan Luchian” și alte câteva miliarde lei pentru expertiză și proiecte la Muzeul Botoșani și cel din Dorohoi. Pentru amenajarea Lacului cu nuferi au fost repartizați prin buget 30.000 euro, 200 miliarde au fost dați la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri și ei mai aveau 100 miliarde pentru refacerea podurilor, 1,5 miliarde lei prinși pentru achiziția liftului din Palatul administrativ”, spune Țurcanu.

Tot în bugetul din acest an au fost prevăzute sume pentru achiziția a patru mașini noi. Astfel, câte 7000 euro au fost prinși pentru achiziția unui autoturism la Muzeul Județean, respectiv Rapsozii Botoșanilor, însă sunt prinse fonduri și pentru două autoutilitare la Direcția pentru Protecția Copilului.

Șeful CJ susține că s-a asigurat funcționarea până la sfârșitul anului la toate instituțiile din subordine.

One thought on “Pe ce merge bugetul județului în acest an: salarii, achiziții de autoturisme, rate la bănci. Vezi ce conține proiectul de buget!

  1. Domnule Turcanu , nu mai umblati cu miliardele pentru a impresiona onor asistenta neinformata. De exemplu, Directia Drumuri si Poduri ar putea avea un buget de 20 milioane lei, din care peste jumtate vor fi consumate cu salariile, cam 10% cu alte chelt. materiale de functionare si restul pentru parpeli pe ici , pe colo.
    Unde este marele program de modernizare a drumurilor judetene cu care te lauzi de peste 2 ani, dar n-+ai facut nimic ?
    In plus, termina cu asemenea practica. Cica, vom da 70 miliarde colo, 200 mld. dincolo. Cum adica vom da? De unde stii dumneata ca va fi asa, daca sedinta CJ inca nu a avut loc? Corect ar fi fost sa ne spui ca prin proiectul de buget am propus … x lei pentru y – presedintele avind obligatia sa propuna consiliului judetean bugetul judetului, nu sa dea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *