Atac dur la Ţurcanu! Un liberal îl acuză pe liderul PNL de dispreţ faţă de valorile liberale

scrisoare deschisa adresata de Eduardt Cozmnischi liderului PNL BotosaniLiderul PNL Botoșani este contestat de încă un membru al organizației municipale a PNL, după ce, luni la rând, a fost atacat public de vicepreședintele aceleași structuri, Viorel Coman. Este vorba de Eduardt Cozminschi, cel care a lansat, în această săptămână, o scrisoare deschisă în care îl acuză pe Țurcanu de atitudine dictatorială în partid.

Cozminschi spune despre Țurcanu că a instituit cenzura în partid și că manifestă dispreț față de lege și valorile liberale. De altfel, tânărul liberal este convins că „locul unor politicieni de teapa dumneavoastra este la groapa de gunoi a istoriei.

like facebookIată documentul lansat public de Eduardt Cozminschi:

Scrisoare deschisa catre Presedintele PNL Botosani, Turcanu Florin

Domnule Presedinte,

Am ales aceasta cale de a ma adresa dumneavoastra deoarece in urma ultimei sedinte de Birou Politic Municipal, desfasurata vineri, 16.01.2015, a fost evident ca acest lucru nu este posibil in cadrul partidului intr-o maniera liberala, civilizata si democratica din cauza atitudinii dumneavoastre dictatoriale. Cand am ridicat mana sa-mi exprim punctul de vedere, chiar ati mentionat expres acest lucru, ca numai dumneavoastra stabiliti cand si cui dati cuvantul.
Vreau sa cunoasca intreaga opinie publica, cenzura pe care ati impus-o in PNL, politica pumnului in gura, a bunului plac, a intimidarii si a manipularii pe care o promovati, caci democratia reala ramane la usa sediului PNL, iar principiile liberale sunt stergator de picioare la aceeasi usa.
Bineinteles ca pentru dumneavoastra sunt un Neica Nimeni, asa cum sunt toti cei de care va folositi ca si cum ar fi obiecte de igiena personala, caci dumneavoastra nu stiti sa apreciati oamenii si munca lor la justa valoare. Dumneavoastra promovati delatiunea, minciuna si linguseala ca merite personale si le rasplatiti cu functii si bani publici.
Tin sa va reamintesc ca si eu am fost unul dintre cei care s-au implicat activ in campania electorala pe plan local a presedintelui Klaus Iohannis, lucru pe care de altfel ati fost obligat sa il recunoasteti la momentul respectiv, neprecupetind laudele la adresa mea. Vreau sa afirm ca acest lucru l-am facut nu pentru ca aveam nevoie de recunoasterea dumneavoastra, ci din pura convingere, ca dupa 25 de ani de balbe politice, chiar avem dreptul la o ‘Romanie normala’, o ‘Romanie a lucrului bine facut’. Dar cum pot eu acum sa le explic sutelor de botosaneni carora le-am cerut semnatura de sustinere si votul pentru acest proiect politic, ca este normal ca un condamnat penal sa stea in fruntea unui partid istoric (oare nu se rasucesc Bratienii in mormant?) si, mai mult, in fruntea unui judet cu 370 000 de locuitori cu un cazier judiciar alb, in fata carora nu mai aveti niciun fel de autoritate morala? Chiar nu conteaza pentru ce ati fost condamnat, nu conteaza ca este cu suspendare, eu unul m-am saturat sa tot pun masina de spalat in functiune pentru a lamuri oamenii ca gurile rele, presa tendentioasa, adversarii politici va calomniaza, iar dumneavoastra sunteti o biata victima inocenta. Chiar sunt convins ca locul unor politicieni de teapa dumneavoastra este la groapa de gunoi a istoriei, ca nu aveti niciun drept sa ne reprezentati si sa vorbiti in numele nostru, a multimii de Neica Nimeni ce compunem tara asta.
Cat dispret fata de lege si de valorile liberale trebuie sa ai, sa afirmi ca ’te sacrifici’ ramanand in functie, chiar daca esti condamnat penal ?! Afirmati ca sunteti sustinut neconditionat de toti liberalii, dar va prevalati de un vot de incredere pe care l-ati obtinut in Delegatia Permanenta, dar inainte de a se pronunta hotararea definitiva a Curtii de Apel, atunci cand colegii v-au acordat prezumtia de nevinovatie si cand ati afirmat sus si tare ca nu veti fi condamnat. Cat dispret fata de lege si cetatean trebuie sa ai, ca sa afirmi ca ramai in functie pentru ca legea nu este clara ?!
Folositi foarte des cuvinte ca :lege, demnitate, onoare, dar al caror inteles real ori va este necunoscut ori incercati sa il adaptati nevoilor personale. Aveati obligatia morala si deabia atunci ati fi castigat stima tuturor, daca in urma hotararii primite ati fi facut pasul inapoi, supunandu-va legii, caci numai daca ne asumam greselile avem demnitate si onoare. Ce credeti ca a vrut sa spuna presedintele, atat al meu cat si al dumneavoastra, cand a spus clar si raspicat : ‘Decat sa fiu marlan, prefer sa pierd !’.
Mereu faceti referire la interesul si la binele partidului pe care ‘cu cinste si onoare’ il conduceti, la cate sacrificii ati facut pentru acest partid, dar v-ati gandit cate prejudicii ati adus imaginii acestuia prin condamnarea dumneavoastra ? V-ati gandit cate prejudicii ati adus membrilor de partid, a caror majoritate covarsitoare sunt oameni integri, care respecta legea si valorile liberale, care fara voia lor au fost bagati in aceaasi oala cu dumneavoastra, vorba proverbului : ‘Spune-mi cu cinte te insotesti ca sa-ti spun cine esti !’?
Dumneavoastra nu acceptati sa fiti criticat, nu acceptati sa fiti contrazis, nu acceptati argumente evidente si de bun simt, pur si simplu nu acceptati dialogul. Ati calcat in picioare votul Biroului Politic Municipal care a hotarat cu majoritate sa treaca pe ordinea de zi daca va da sau nu vot de incredere. Ati invocat statutul, tocmai dumneavoastra, care l-ati incalcat si ati fost pedepsit pentru acest lucru. Va este frica sa aflati cu adevarat parerea oamenilor sau pur si simplu va cosiderati mai presus de acesti Neica Nimeni ? In schimb ati trecut pe ordinea de zi excluderea lui Viorel Coman care a spulberat mitul ‘stransi unuiti in jurul conducatorului iubit si stimat’ de trista amintire. Subscriu ideii emise de Coman ca nu mai sunteti in masura sa ne reprezentati pentru ca nu am gasit nicaieri in Statutul pe care il tot invocati ca falsul si uzul de fals ar fi valori liberale.
Cand v-am spus ca in fruntea partidului trebuie sa stea o persoana necompromisa, m-ati amenintat pe fata cu represalii la persoana mea. Dar nu am voie sa ma tem, domnule Presedinte, caci prin mine va vorbesc toti cei pe care i-ati dat afara din Partid in mod abuziv, toti cei care nu indraznesc sa se exprime deschis din cauza cenzurii instituite in Partid, toti cei care, desi se simt liberali, nu incap in acest Partid de dumneavoastra. PNL Botosani nu este Partidul dumneavoastra personal, l-ati confiscat pentru o perioada lunga de timp, v-ati folosit de el in interes personal, dar a sunat ceasul sa revina liberalilor adevarati.

Membru PNL,
Cozminschi Eduardt

One thought on “Atac dur la Ţurcanu! Un liberal îl acuză pe liderul PNL de dispreţ faţă de valorile liberale

  1. V am dat votul, va rog sa va tineti de promisiunea data in emisiunea din campanie!!!
    Ponta va ingenunchiat cu penalii!
    Turcanu era primul!!!!!
    Mai mult de atat ce mai poate fi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *