Planul de şcolarizare pe anul şcolar viitor, dezbătut de autorităţi, agenţi economici și reprezentanţi ai IŞJ

elevi laurian conferinta 2Membrii Comitetului Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social au dezbătut, miercuri, proiectul planului de școlarizare pe anul școlar 2015-2016. La discuții au participat reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, ai sindicatelor din învățământ, Prefectură, Consiliul Județean și Primăria Botoșani, dar și reprezentanți ai patronatului din Botoșani.

Aceștia au trebuit să analizeze și avizeze planul de școlarizare pe număr de clase, profile, în licee și școli profesionale.

like facebookO școală poate să solicite un număr de 12 clase, dar asta nu înseamnă că i se va da. Se analizează evoluția din ultimii ani, câte clase au făcute astfel încât atunci când se avizează planul de școlarizare și se aprobă în Consiliul de Administrație al IȘJ să fie un plan de școlarizare posibil de realizat. Chiar și așa, în ultimii ani cu reduceri a numărului de clase nu s-a făcut planul de școlarizare”, a menționat Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani.

După ce va primi avizul Comitetului Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social, planul de școlarizare va fi supus spre aprobare în Consiliul de Administrație al IȘJ.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *