Profesorii botoșăneni, revoltați de noul regulament școlar. Nemulțumirea: dreptul elevului de a contesta nota

catalog absente noteProfesorii botoșăneni acuză unele prevederi din noul Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar. Ei sunt nemulțumiți de acea prevedere care vizează dreptul elevilor de a contesta rezultatele evaluărilor scrise care, spun ei, duce la o birocratizare excesivă. Profesorii au început să țină și lucrările elevilor la ei după ce regulamentul a devenit aplicabil, pentru ca în cazul unei contestații elevul să nu aibă posibilitatea să vină cu modificări în lucrare, dacă ar primi-o acasă.

Cred că orice profesor poate să justifice și justifică elevului nota. Din punctul meu de vedere, a contesta nota nu o văd în favoarea elevului. Poate că până atunci profesorului îi punea din patru nota cinci la lucrare. Din momentul în care se contestă lucrare, corectarea se va face după un barem, ca la examene, la virguliță. Și atunci nu o să mai fie nota cinci, ci doi. Nu cred că notele alea de cinci din catalog sunt de cinci curat. Sunt de trei-patru și îi dă cinci să mai treacă clasa. Sunt discuții contra în fiecare școală de la aspectul privind contestarea notei”, a spus profesorul Liviu Axinte, liderul ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani.

like facebookEl susține că această prevedere a fost contestată de sindicate încă în faza de proiect, dar nu s-a ținut cont de părerile profesorilor. Sindicatele vor veni cu propuneri privind modificarea unor prevederi din regulament.

Potrivit noului regulament, elevul sau, dupa caz, parintele, tutorele sau sustinatorul legal are dreptul de a contesta rezultatele evaluarii, solicitand cadrului didactic sa justifice rezultatele acesteia, in prezenta elevului si a parintelui, tutorelui sau sustinatorului legal, in termen de cinci zile de la comunicare. In situatia in care argumentele prezentate de cadrul didactic nu sunt considerate satisfacatoare, elevul sau parintele, tutorele sau sustinatorul legal poate solicita, in scris, directorului unitatii de invatamant, reevaluarea lucrarii scrise. Nu se poate solicita reevaluarea probelor orale sau practice. Pentru solutionarea cererii de reevaluare, directorul va desemna doua cadre didactice de specialitate, din unitatea de invatamant, care nu predau la clasa respectiva si care vor reevalua lucrarea scrisa. Media notelor acordate separat de cele doua cadre didactice este nota rezultata in urma reevaluarii. In cazul invatamantului primar, calificativul este stabilit, prin consens, de catre cele doua cadre didactice.

One thought on “Profesorii botoșăneni, revoltați de noul regulament școlar. Nemulțumirea: dreptul elevului de a contesta nota

  1. Domnule lider de sindicat din invatamint, ce spui dumneata este foarte grav.
    Ne spui ca profesorii inchid ochii si acorda nota 5 in loc de 3 sau 4? De ce?
    Ca sa nu fie acuzati ca freaca menta la catedre si ii doare in cot de nivelul calitativ al sistemului predare-insusire cunostinte- ascultare elevi?
    Se stie ca multi profesori nu-si fac nici un fel de analiza a calitatii muncii lor, nu-i intereseaza prea mult daca elevii inteleg ceva in clasa, nu tin legatura absolut deloc cu familiile, dar vor bani si iar bani, cit mai multi!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *