Regulament nou pentru ridicarea și blocarea mașinilor: Municipalitatea va umbla la tarife

blocare rotiReprezentanţii Primăriei Botoşani pregătesc un nou regulament privind activitatea de ridicarea și blocare a maşinilor în municipiul Botoşani. Potrivit viceprimarului Cosmin Andrei, mașinile parcate ilegal pe domeniul public vor fi ridicate, în continuare, însă se intenționează micșorarea tarifelor pentru blocare și ridicare mașini. El a spus că se dorește și micșorarea tarifului pentru parcările cu plată.

Intenția noastră este să modificăm tarifele pentru blocare și ridicare mașini, dar aici suntem condiționați de fundamentarea de cost pe care o vor face cei de la Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement, pentru că primordial este să acoperim costurile. Apoi realizarea unei mici marje de profit pentru dotarea ulterioară tot în scopul acestei activități. Intenția noastră este să micșorăm inclusiv tarifele pentru blocare, ridicare și vom pune în discuție inclusiv tariful pentru parcările cu plată”, a menționat viceprimarul municipiului Botoșani.

like facebookPotrivit acestuia, nu se va mai pune accent pe parcările unde există un trafic mai consistent, respectiv parcarea de la Bazar și Piața Mică, unde se percepea taxă inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Acolo va fi gratuit, la fel ca și în celelalte parcări. Vom face această propunere, pentru că nu avem drept scop primordial realizarea profitului cu această activitate”, a mai spus Cosmin Andrei. La această dată, ora de parcare se taxează cu 1,5 lei. 

Noul regulament va intra în dezbatere publică, după care va fi supus spre aprobare în Consiliul Local.

Tariful pentru deblocare roți pornește la această dată de la 75 lei și ajunge la 500 lei pentru deblocare roți tiruri. De asemenea, tariful de ridicare mașini este de 200 lei. De menționat că activitatea de blocare-ridicare mașini nu s-a mai practicat în municipiul Botoșani de aproape trei ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *