Începe bătălia pentru gradațiile de merit. Vezi când se depun dosarele!

Cadre didactice fara salariiMetodologia și criteriile privind acordarea gradației de merit pentru personalul didactic și auxiliar din învățământ a fost publicată în Monitorul Oficial. Astfel, profesorii vor trebui să depună dosarele si sa obtina avizul la nivelul scolii in perioada 2 – 20 martie 2015. Gradația de merit se acordă pe o perioadă de cinci ani, iar din acest an va beneficia de acest drept și personalul auxiliar.

Numarul maxim de gradatii care pot fi acordate se calculeaza astfel: din numarul stabilit prin aplicarea a 16% din totalul posturilor didactice si 16% din totalul posturilor didactice auxiliare existente la nivelul inspectoratului scolar se scade numarul de gradatii acordate personalului didactic si didactic auxiliar aflate in plata, avand in vedere ca gradatia de merit se acorda pe o perioada efectiva de 5 ani, fara a fi luate in calcul perioadele de suspendare a contractului individual de munca din motive neimputabile angajatului sau de exercitare a unei functii publice.
Cadrele didactice beneficiare ale gradatiei de merit pretransferate/transferate in alt judet isi pastreaza gradatia de merit, cu incadrarea in numarul maxim de gradatii de merit pentru anul respectiv la nivelul judetului unde s-a transferat.

like facebookPersonalul didactic titular mentinut in activitate, in functia didactica, peste varsta de pensionare, beneficiaza de gradatie de merit, pe perioada mentinerii ca titular in invatamantul preuniversitar, pana la incheierea perioadei de acordare a gradatiei de merit.

Criteriul activitatilor complexe cu valoare instructiv-educativa are o pondere de 80% la acordarea gradației, în timp ce criteriul privind performante deosebite în inovarea didactica/manageriala – 10%, criteriul privind participarea la proiecte –  5%, iar criteriul privind contributia la dezvoltarea institutionala – 5%.

Vezi calendarul privind acordarea gradației de merit!

calendar gradatii

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *