Medicii de la UPU, nemulţumiţi de condiţiile de muncă: Suntem pasibili oricând de malpraxis

ambulanta upuMedicii de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean se plâng că sunt puțini și nu mai fac față volumului mare de muncă. Ei acuză faptul că în liniile de gardă de sâmbăta, duminica și în timpul nopții sunt numai doi medici în loc de trei, lucru care contravine prevederilor legale în vigoare, respectiv ordinului Ministerului Sănătății 1706 , care precizează că la minimum de 20 de mii de prezentări pe an trebuie să fie trei medici în linia de gardă. Ori, în ultimii trei, la UPU au fost peste 50.000 de prezentări pe ani, respectiv 57.000 de prezentări numai în 2014.

Acest lucru duce la o creștere a oboselii fizice, psihice și mai ales profesionale, medicii din UPU fiind pasibili oricând de malpraxis datorită numărului mare de cazuri care trebuiesc rezolvate”, a declarat un medic de la UPU.

like facebookNeacordarea sporurilor legale prevăzute de lege pentru activitatea de primiri urgențe este o altă nemulțumire a medicilor botoșăneni. Ei spun că din 2010 nu au mai primit sporul de 15% care se acordă pentru secțiile care asigură urgență de grad zero și I.

Se dau în toată țara, la Botoșani nu. A treia nemulțumire a medicilor ține de faptul că UPU -SMURD nu este coordonată și de medicii din UPU, ci doar de medicii de la Ambulanță, lucru care nu este corect”, mai spune un medic de la UPU.

Ei vor adresa petiții scrise către autoritățile locale în vederea rezolvării doleanțelor. În cazul în care nu vor fi soluționate la nivel de județ, medicii vor continua cu petiții către Ministerul Sănătății. La UPU al Spitalului Județean sunt zece medici, însă în activitate sunt doare șapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *