Mii de botoșăneni nu și-au ridicat încă cardul de sănătate. Ce se întâmplă cu noii asigurați!

card sanatateReprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate fac un apel către asigurații din județul Botoșani, care nu au intrat încă în posesia cardului național de sănătate, să se prezinte la sediul instituției pentru a-l ridica. Potrivit președintelui CAS Botoșani, Costel Lupașcu, la această dată mai sunt de ridicat în jur de 5000 de carduri de sănătate.

În momentul când va fi funcțional doar sistemul cardului național de sănătate, atunci toți asigurații vor trebui să se prezinte la furnizori doar cu cardul. Și este important să dețină acest card. Cei care nu-l au să vină la noi, cei care au devenit asigurați o să vină la noi să facă o cerere și o să primească un înlocuitor de card, o adeverință care va ține loc cardului până în momentul când va fi tipărit. Cardul nu conține decât date cu caracter general”, a precizat Lupașcu.

like facebookȘeful CAS Botoșani a făcut totodată și un apel către furnizorii de servicii medicale, pentru a-și achiziționa cititoarele de card.

În județul Botoșani au fost distribuie 211.000 carduri din 227.259 trimise de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. În cazul a 4.500 de carduri s-a constatat că persoanele sunt decedate, iar alte 10.400 de carduri s-au returnat la CAS Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *