Sume consistente decontate de Casa de Asigurări de Sănătate pentru botoșănenii îmbolnăviți în străinătate

Casa de Asigurari de Sanatate Botosani
Casa de Asigurari de Sanatate Botosani

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Botoșani a decontat sume consistente pentru serviciile medicale de urgență de care au beneficiat unii botoșăneni în străinătate. Este vorba de 182 de cazuri înregistrate în 2013, suma decontată de CAS Botoșani fiind de peste 2,9 milioane lei. În Austria au fost trei cazuri, în Belgia-15, în Elveția-19, Franța-12, Germania-45, Italia-88 cazuri.

Cele mai mari valori pe care le-a avut de decontat instituția de asigurări de sănătate au fost în Germania, peste 1,1 milioane lei, dar și Italia-1 milion lei. Deconturi consistente pe serviciile medicale oferite de țările UE botoșănenilor au fost făcute și în 2014.

Costel Lupașcu, președintele CAS Botoșani, a declarat că până la această dată au venit facturi de achitat pentru 141 de botoșăneni, însă numărul va fi cu mult mai mare.

like facebookAstfel, în cele 141 de cazuri, CAS va trebui să deconteze peste 1,4 milioane lei. În Franța au fost zece cazuri tratate, Austria-35, Cipru-2, Elveția-5, Germania-25, Italia-33, Olanda-2 și Spania-29.

Cea mai consistentă sumă este pentru Italia, respectiv 499.417 lei, Austria-462.081 lei.

Sunt decontări externe făcute către asigurații români care au beneficiat de servicii medicale de urgență în statele UE”, a menționat Costel Lupașcu.

 

 

 

2 thoughts on “Sume consistente decontate de Casa de Asigurări de Sănătate pentru botoșănenii îmbolnăviți în străinătate

  1. Verificati cu foarte mare atentie ce servicii de …urgenta au primit.Cati bani ati platit spitalelor din Botosani pentru servicii?Asiguratii de aici mor cu zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *