Pregătirile pentru Festivalul Mărțișor Dorohoian sunt în toi. Au fost aleși deja artiștii care vor cânta în recital!

fuegoPregătirile pentru cea de-a 32 -a ediție a Festivalului Național de Muzică Ușoară Mărțișor Dorohoian au intrat în linie dreaptă. Organizatorii- Primăria Dorohoi, Casa municipală de Cultură și Centrul de Creație Botoșani au stabilit deja artiștii care vor cânta anul acesta în recital, urmând ca până la începerea evenimentului să fie puse la punct și componența exactă a juriului, precum și valoarea premiilor de anul acesta.

Primarul Dorin Alexandrescu ne-a declarat că își dorește anul acesta premii ceva mai mari, astfel încât în concurs să participe mai mulți concunrenți.

„Trofeul și celelalte premii le vreau un pic mai mari anul acesta, dar le vom stabili după ce vom încheia discuțiile cu artiștii și vom știi exact onorariile lor și chiar o estimare a vânzării de bilete. Vrem mai mult la premii pentru că, normal, calitatea unui festival este dată și de valoarea premiilor”, a spus primarul Dorohoiului, Dorin Alexandrescu.

a doua seara -trofeu alexandru tarateanu
Alexandru Tărâțeanu, Ucraina

Bugetul festivalului anul acesta va fi similar celui de anul trecut, respectiv circa 40.000 lei. Deocamdată, în ceea ce privește juriul, sigură este doar prezența compozitorului Dumitru Lupu, prezent în calitate de președinte și anul trecut.

Iar ca artiști care vor cânta în recital vor fi Fuego și Ion Suruceanu. Festivalul va avea loc, anul acesta, cel mai probabil în perioada 28 februarie-1 martie. Perioada de desfășurare nu a fost încă stabilită definitiv.

Anul trecut, trofeul festivalului a fost câștigat de Alezandru Tărâțeanu din Ucraina, stabilit pentru studii la Iași.

Preselecția pentru concursul de interpretare va fi, așa cum este tradiția evenimentului dorohoian, cu o zi înainte de începerea concursului.

One thought on “Pregătirile pentru Festivalul Mărțișor Dorohoian sunt în toi. Au fost aleși deja artiștii care vor cânta în recital!

  1. Domnule primar Alexandrescu, inainte de a bombarda presa cu asemenea stiri, te-ai consultat si cu Centrul creatiei populare? Pentru ca aceasta institutie contribuie cu bani grei la organizarea acestui festival. In plus, mai lasa-ma cu Lupu al dumitale care, fie vorba intre noi, a distorsionat rezultatele adevarate de pe scena, motiv pentru care unii concurenti au fost profund dezamagiti.
    Nu numai premiile vor asigura calitatea concursului ( a participantilor), ci si
    corectitudinea, profesionalismul membrilor juriului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *