Salarii neachitate la o școală din județ din cauza unui conflict între primar și directorul unității de învățământ

profesor la clasaSituație mai puțin obișnuită la o unitate de învățământ din județ, unde angajații nu și-au primit salariile din cauza unor divergențe între primar și director. Este vorba de salariații Şcolii Gimnaziale Călăraşi, care trebuiau să primească salariile pe 8 ianuarie, însă nu le-au primit nici la această dată. Potrivit sindicatelor locale, primarul comunei Călărași, Elena Vrajotis, refuză să semneze deschiderea de credite bugetare către școală, fiind vorba mai mult de o dispută personală între primar și directorul unității de învățământ.

like facebookSituația a fost semnalată și Inspectoratului Școlar Județean, dar și Instituției Prefectului, care au trimis o comisie la fața locului și au constatat că este rea-credință din partea primarului comunei.

Primarul comunei face un abuz. Am făcut toate diligențele necesare în ceea ce privește Instituția Prefectului, dar i-am spus directorului să o acționeze în contencios dacă problema nu se rezolvă. Nu se poate ca să stea în pixul unuia sau altuia și să stea ăia fără salarii acolo. Este o neînțelegere între primar și director. Sper să se rezolve, pentru că atâta timp cât te îndrepți asupra oamenilor și nu le dai drepturile nu este în regulă. Din punctul meu de vedere este un abuz din partea primăriței”, a menționat prefectul Costică Macaleți.

Școala din Călărași are 40 de angajați.

2 thoughts on “Salarii neachitate la o școală din județ din cauza unui conflict între primar și directorul unității de învățământ

  1. ha, ha, ha, atotstiutoarea primarita. De ce pana acum nu au fost astfel de probleme? Doamna nu da doi bani pe parerea cadrelor didactice și o doare in paispe daca oamenii aia au ce manca sau nu .O intereseazaa razbunarea si oamenii aia au ghinionul ca i s-au opus. Ce legatura are ea cu salariile profesorilor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *