S-a urcat băut la volan şi când a fost prins de poliţişti a refuzat testarea

etilotestUn tânăr, de 27 de ani, s-a urcat băut la volan şi a crezut că se poate plimba în voie, însă a avut ghinionul de a da peste poliţişti. Acesta se plimba cu maşina prin localitatea Cherchejeni, iar când a fost oprit de poliţişti, aceştia şi-au dat seama că este beat.

like facebookAu vrut să îl testeze cu aparatul etilotest, însă şoferul a refuzat. Acelaşi răspuns l-a dat şi când a fost vorba de recoltarea probelor biologice. În aceste condiţii, poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Un alt conducător auto a fost prins băut la volan în municipiul Dorohoi. Şoferul, de 44 de ani, a fost oprit în trafic pe strada Cuparencu. În urma testării cu aparutul etilotest a rezultat o concentraţie de  0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *