Autorul uneia dintre cele mai macabre crime din 2014 vrea să fie liber

Gabriel Moţoc, foto: Adevărul
Gabriel Moţoc, foto: Adevărul

Un adolescent care a devenit unul dintre cei mai periculoşi criminali  le-a cerut judecatorilor sa fie lasat in libertate. Acesta a cerut inlocuirea arestului preventiv cu o masura mai putin restrictiva. In schimb, judecatorii au constatat ca acesta trebuie sa fie tinut in spatele gratiilor in continuare.

like facebookMasura arestului a fost mentinuta si pentru urmatoarele luni. Gabriel Motoc a ucis cu sange rece doi pensionari care traiau intr-o casuta din zona Bucium. Acesta este din comuna Balta Arsa, judetul Botosani, si a venit in Iasi pentru a munci la sotii Constantin Tiberiu Petrovici, de 76 ani, si Paraschiva Petrovici, de 58 ani.

Cei doi l-au primit in casa lor, i-au dat bani, mancare si l-au pus sa se ocupe de treburile gospodaresti. Dublul asasinat a avut loc in noaptea de 3/4 septembrie 2014. Pentru a-si duce la indeplinire planul, a folosit doua topoare, cate unul pentru fiecare dintre victima. Scopul asasinatului a fost furtul.

„Dupa savârsirea infractiunii de omor, inculpatul a sustras din locuinta victimelor patru telefoane mobile, un aparat foto, 26 lei, un spray iritant lacrimogen, o geaca din piele, cartea de identitate a victimei Petrovici Constantin Tiberiu, un seif metalic de dimensiuni mici, chei si un pistol marca Mauser Werke calibru 10/22T cu încarcator. O parte din bunuri au fost abandonate la o distanta de aproximativ un kilometru de locuinta victimelor”, se arata in rechizitoriul procurorilor.

Criminalul a fost prins la cateva zile dupa comiterea faptei. A fost identificat de catre politistii de la Directia Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane cu ajutorul sistemului GPS al unuia dintre cele trei telefoane mobile pe care le furase din locuinta sotilor Petrovici. Practic, monitorizarea telefonului agresorului a condus la prinderea acestuia.

„Inculpatul s-a ascuns prin livezile si locurile împadurite de pe raza comunei Tomesti, iar la data de 5.09.2014 a fost gasit de organele de politie la o stâna din comuna Costuleni. În urma efectuarii necropsiei, s-a stabilit ca moartea sotilor Petrovici a fost violenta si s-a datorat insuficientei cardio-respiratorii consecinta traumatismelor cranio-cerebrale deschise. Inculpatul a fost supus expertizei psihiatrice, stabilindu-se ca a comis faptele cu discernamânt, prezentând însa risc de reiterare a comportamentului antisocial”, au precizat procurorii.

Sursa Bzi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *