Liceul Tehnologic Todireni l-a sărbătorit pe Mihai Eminescu

elevi todireniJoi, 15 ianuarie, s-au aniversat 165 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, iar Liceul Tehnologic Todireni a organizat evenimentul Eminescu prezent, trecut și viitor ,  care a avut loc la Căminul Cultural din localitate. Activitatea a fost structurată sub forma unui concurs cu două secțiuni: Secțiunea I – Recitare (ciclul gimnazial) ; Secțiunea a II- a –Creație artistică (ciclul liceal).

Evenimentul a fost deschis de versurile închinate marelui poet  Eminescu ale prof. de limba română Toma Anca. Programul a cuprins și o serie de piese pe versuri de Mihai Eminescu interpretate de eleva Prisecariu Adelina din clasa a X-a A, acompaniată la orgă de elevul Sorin Bercea din clasa a XII-a A. Apogeul a fost atins la ascultarea piesei Eminescu  a soților Doina si Ion Aldea Teodorovici interpretată de elevă Hanachiuc Denisa din clasa a III-a de la Ṣcoala Gimnazială nr. 2 Cernești, acompaniată de elevul Sorin Bercea.  Evenimentul a fost încheiat cu versurile închinate lui Eminescu. Creație a prof. de matematică Mocanu Corneliu Scrisoare către Eminescu și de versurile elevei Tereblecea Dumitrița  din clasa a VII-a Dor de Eminescu .

elevi todireni 1Fiecare secțiune a fost premiată cu cărți și diplome din partea Primăriei Todireni. Premiile au fost înmânate de director prof. Gontineac Maria susținând afirmația criticului literar Eugen Simion potrivit căreia “Ne vom întoarce mereu la Eminescu pentru că poezia lui nu s-a învechit”.

One thought on “Liceul Tehnologic Todireni l-a sărbătorit pe Mihai Eminescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *