Societățile Eco-Sal și Parc Industrial nu au fuzionat nici acum, deși există o hotărâre de Consiliu Județean. Vezi motivul!

sorescu si turcanu ian 14Cele două societăți din subordinea Consiliului Județean, respectiv Eco-Sal și Parc Industrial nu au fuzionat nici la această dată, deși există o hotărâre în acest sens din luna august a anului trecut. Motivul: Societatea Eco-Sal înregistrează datorii în valoare de 17.000 lei, cu toate că societatea nu a avut activitate, reprezentând dări la stat și salariile directorului general, directorului adjunct și secretarei, care au demisionat în vara trecută, înainte de aprobarea hotărârii cu fuziunea. Vicepreședintele CJ, Gheorghe Sorescu, susține că fuziunea se putea face, dar în cazul în care s-ar fi produs în acte automat s-ar fi luat banii din bugetul societății Parc Industrial pentru achitarea salariilor și dărilor la stat de la cealaltă societate. El spune că cele 17 mii lei vor fi stinse cu bani din bugetul de anul acesta, astfel încât societatea Eco-Sal să rămână pe zero, după care să se facă și fuziunea.

Se face bugetul pe anul acesta, buget care să asigure acoperirea tuturor cheltuielilor. Fuziunea a fost aprobată dar nu s-a produs, pentru că în momentul în care se producea, la Finanțe toți banii pe care îi avea Parc Industrial în cont trebuiau dați pe datoriile Eco Sal. Era o condiționalitate să se plătească obligațiile și să fie pe zero. Noi vom asigura prin bugetul din acest an sumele să fie pe zero”, a declarat Gheorghe Sorescu.

like facebookDeși hotărârea de CJ prevede ca Eco-Sal să preia, în urma fuziunii, toate activele şi pasivele de la societatea Parc Industrial, acum reprezentanții Consiliului Județean vor ca societatea rezultată din fuziune să fie Parc Industrial, care are în administrare și piața de la mall.

Președintele Consiliului Județean, Florin Țurcanu, a criticat activitatea de la Eco-Sal. El spune că cei doi directori au încasat niște salarii fără să facă nimic.

Nu au făcut nimic acolo și așa au luat niște salarii de acolo. Nu se poate”, a spus Țurcanu.

 

One thought on “Societățile Eco-Sal și Parc Industrial nu au fuzionat nici acum, deși există o hotărâre de Consiliu Județean. Vezi motivul!

  1. Propun acordarea titlului de catatean de onoare al judetului BOTOSANI pentru dl.TURCANU presedintele C.J. BOTOSANI,pentru geniala masura de infiintare a ECO-SAL…dl.IOHANIS STIE?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *