EON: în fiecare zi o persoană a fost la un pas de moarte din cauza intoxicaţiei cu monoxid de carbon

echipa eon gaz si politie la bloc botosaniReprezentanţii companiei de distribuţie a gazelor naturale trag un semnal de alarmă după începutul de an sub semnul tragediilor. Astfel, potrivit acestora de la începutul anului, în raza de acţiune a Eon, în fiecare zi o persoană a fost la un pas de moarte din cauza intoxicaţiei cu monoxid de carbon. Anul trecut 26 de persoane au fost intoxicate, iar 5 au decedat.

like facebookPrincipala cauză a acestor evenimente o reprezintă coşurile de fum înfundate, existenţa unor aparate de încălzire neracordate la coşurile de fum, utilizarea aragazurilor de gătit pentru încălzirea locuinţei, precum şi improvizaţiile la instalaţiile interioare de gaze naturale.

„Niciunul dintre aceste incidente, care se înmulţesc cu precădere odată cu venirea sezonului rece, nu ar fi avut loc dacă cei în cauză ar fi respectat regulile elementare de utilizare a aparatelor şi instalaţiilor care folosesc gazele naturale. O arată şi statisticile Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.), potrivit cărora peste 33% din totalul celor aproape 11.000 de incendii la locuinţe înregistrate în perioada 2012-2014 ar fi putut fi evitate dacă cei în cauză ar fi curăţat coşurile sau burlanele de fum ori le-ar fi reparat”, se arată într-un comunicat al companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *