Protecția Copilului va declanșa o anchetă în cazul adolescentei care s-a aruncat de la etaj: Era cu instructorul și a spus că se duce în dormitor

dan slincu dgaspcConducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului va declanșa o anchetă în cazul fetei care a murit, după ce s-a aruncat de la etajul trei al apartamentului unde locuia. Dan Șlincu, directorul DGASPC, a declarat că se vor cerceta împrejurările care au dus la tragicul eveniment și dacă instructorul de educație, care se afla în apartament în acel moment, se face vinovat de situație.

Tânăra de 16 ani a intrat în sistemul de protecție a copilului în luna august a anului trecut.

like facebookA ajuns în sistem după mai multe tentative de suicid. Mama este plecată în Italia, iar pe alți membri ai familiei nu am reușit să-i contactăm. În apartamentul cu patru camere locuiesc șase copii, iar instructorul se afla cu toți șase în camera de zi. Fata vorbea la telefon, iar la un moment dat a spus că pleacă în dormitor. A urmat tragedia. Nu ne așteptam la așa ceva. Avea tratament prescris pentru depresie și cadrele medicale aveau impresia că fata este pe drumul bun”, a spus directorul DGASPC.

Reprezentanții DGASPC vor încerca să o contacteze pe mama fetei în Italia. În cazul în care aceasta va refuza să vină la Botoșani, înmormântarea va fi făcută de Protecția Copilului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *