Premiul Naţional de Poezie ”Mihai Eminescu” Opera Omnia -2014, decernat poetului Gabriel Chifu

acordare premiu opera omnia botosani1Botoşaniul a devenit, joi, centrul cultural al României, iar Casa Tineretului a găzduit una dintre cele mai fastuoase gale culturare, acordarea premiilor în numele marelui poet Mihai Eminescu.

like facebook Premiul Naţional de Poezie Mihai Eminescu Opera Omnia a fost câştigat de Gabriel Chifu, vicepreşedintele Uniunii Scriitorilor. Premiul a fost înmânat de primarul Ovidiu Portariuc şi Mircea Martin, preşedintele juriului. Gabriel Chifu a fost numit şi cetăţean de onoare al municipiului Botoşani.

” Cred că pentru un premiu ca să conteze, contează juriul-. Juriul de la Botoşani este de o indiscutabile intelectualitate şi mă încred în el. Mulţumesc şi domnului primar care girează această importantă instituţie culturală, Premiul Mihai Eminescu”, a declarat Gabriel Chifu.

Laureaţii Premiului Opera Primus au fost Ştefan Ivas şi Merich Saia. Premiul a fost acordat de vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu.

acordare premiu opera omnia botosani2acordare premiu opera omnia botosani3acordare premiu opera omnia botosani

2 thoughts on “Premiul Naţional de Poezie ”Mihai Eminescu” Opera Omnia -2014, decernat poetului Gabriel Chifu

  1. Da, festivitatea de joi seara s-a cam lungit la partea ,,festivista” si datorita unor carente de organizare, dar si din cauza prezentatorului – Marius Rogojinschi – care, spre regretul nostru, este cam expirat. De ce? Pentru ca nu mai are un timbru vocal limpede si-i cam sisiit, uneori nu-si gasea cuvintele, a mai si gafat de citeva ori. Pentru editia viitoare, organizatorii trebuie sa gaseasca un reprezentator pe masura evenimentului.
    Am fost placut suprinsa de faptul ca evenimentul a fost prefatat de un cvartet de coarde al Filarmonicii Botosani, dar si de prestatia actorului Chiriac.
    Totusi, se cade ca partea de festivitate sa fie scurtata prin program, iar partea artistica sa fie ceva mai mare.
    Si ar mai fi ceva: atit oficialul care a prezentat ,,laudatio”, cit si Gabriel Chifu, prin lungimea textelor, parca au vrut sa ne convinga de corectitudinea alegerii facuta de juriul national, fapt pentru care am avut un gind hoinar de pacaleala.
    In al doilea rind, mi se pare ca principalul organizator – Primaria Botosani – trebuie sa se ocupe de lista nominalizatilor, nu Fundatia Hiperion care, sa-mi fie iertata opinia, a fost organizator fara a contribui cu nici-un ban, iar Centrul Creatiei Populare( contributor efectiv) a fost trecut la categoria
    ,, sprijinitorilor”. Adica, ce a sprijinit? Un perete sa nu cada peste cineva ?

  2. e jenant ca in botosani se ocupa poftim iaca cine, gellu dorian de Eminescu si asa ajung ciudatii tarii premiati pe la botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *