Președintele CJ, la Zilele Eminescu: Datoria fiecărui botoșănean este să meargă, măcar o dată-n viață, pe meleagurile eminesciene

turcanu sorescu grigoras ipotestiPreședintele Consiliului Județean Botoșani, Florin Țurcanu, a fost prezent, joi, alături de cei doi vicepreședinți, la manifestările prilejuite de cele două mari evenimente culturale, și anume “Zilele Eminescu” și  “Ziua Culturii Naționale”.

Aniversarea a 165 de ani de la nașterea marelui poet al patriei, Mihai Eminescu, a fost marcată, în mod deosebit, la Ipotești, acolo unde au avut loc atât acțiunile culturale cât și cele religioase. Șeful județului a asistat la slujba religioasă la Biserica “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril Ipotești”, la finalul căreia opera „Luceafărului românesc” a fost expusă de un grup de copii de la Școala Gimnazială Ipotești, printr-un superb recital de poezie.

like facebook“Ne aflăm într-un moment de mare încărcătură culturală, astăzi celebrând 165 de ani de la nașterea marelui poet al țării, Mihai Eminescu. Noi, botoșănenii, trebuie să ne simțim mândri că județul nostru a dat lumii o personalitate atât de mare. Consider că datoria fiecărui botoșănean este să meargă, măcar o dată-n viață, pe meleagurile eminesciene, iar dacă noi, cei de aici, ne prețuim valorile, cu siguranță o vor face și alții”, a spus Florin Țurcanu, președintele CJ.

Ulterior, conducerea Consiliului Județean a depus o jerbă de flori în semn de profund omagiu adus lui Mihai Eminescu, după care s-a dat startul acțiunilor culturale organizate de către Memorialul Ipotești în Amfiteatrul „Laurențiu Ulici”, în cadrul celei de-a 47 ediție de iarnă a Zilelor Eminescu.

 

One thought on “Președintele CJ, la Zilele Eminescu: Datoria fiecărui botoșănean este să meargă, măcar o dată-n viață, pe meleagurile eminesciene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *