Spitalul Județean nu are bani pentru funcționare. Bugetul unității se duce pe salarii

Spitalul Judetean iarnaSpitalul Județean a început noul an cu un deficit bugetar. Președintele Consiliului Județean, Florin Țurcanu, a declarat că urmare a majorării salariilor cadrelor medicale de la 1 ianuarie, unitatea a înregistrat un minus în buget de 400.000 lei. Șeful CJ susține că situația de la spital nu este îmbucurătoare, întrucât bugetul unității merge pe salariile personalului, iar pentru funcționare nu mai există fonduri.

like facebookEram pe zero și am intrat iar în deficit cu 4 miliarde lei. Casa de Asigurări de Sănătate ne alocă 71 miliarde lei maxim în contract și noi am crescut la salarii de la 66 miliarde lei la 70. Managerul spitalului m-a informat că ar mai fi nevoie de minim patru miliarde lei pentru a funcționa. Dacă mai luăm în calcul și tichetele, suma se mărește. Este o problemă aici. Problema este de funcționare acum”, a menționat Țurcanu.

Șeful CJ i-a recomandat managerului Spitalului Județean, Corneliu Mihai, să ceară și sprijinul deputatului PSD, Andrei Dolineaschi, pentru suplimentarea bugetului. Țurcanu a spus că nu își dorește să se ajungă la măsuri extreme care să afecteze personalul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *