Comasarea ITM cu AJPIS se va face fără disponibilizări de personal

itm mm (1)Prefectul Costică Macaleţi transmite tuturor angajaţilor Inspectoratului de Muncă şi ai Agenţiei Județene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială că nu vor fi afectaţi în privinţa locului lor de muncă, precum şi a drepturilor salariale, în urma comasării celor două instituţii. Asigurările au fost date şi de către Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii din ţară, organizată miercuri, 15 ianuarie.

Oficialul a întărit astfel cele comunicate anterior de către Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, potrivit cărora prin comasarea Inspecţiei Muncii cu Agenţia Naţională pentru Plăţi se doreşte o organizare pe criterii mai eficiente, întărirea capacităţii actului de control şi eliminarea fraudelor.

like facebook„S-a precizat că funcţionarii care activează în cadrul celor două instituţii nu vor fi afectaţi ci îşi vor continua activitatea în cadrul unei noi instituţii. Şi reprezentanţii Ministerului Muncii au transmis că noua Agenţie Naţională pentru Inspecţia Muncii şi Securitate Socială va prelua posturile şi personalul aferent, cu respectarea regimului juridic al fiecărei categorii de personal. Ştiu că funcţionarii în cauză îşi fac griji, este firesc într-o perioadă de transformări, dar veştile sunt bune, deci îi rog să nu se îngrijoreze inutil.”, a declarat prefectul Costică Macaleţi.

În cadrul aceleiaşi videoconferinţe, ministrul Pop a anunţat şi că în perioada următoare toate proiectele legislative aflate în dezbatere publică vor fi trimise în teritoriu pentru a fi analizate în cadrul comisiilor de dialog social de la nivelul judeţelor, prefectul urmând să transmită la minister punctele de vedre ridicate în cadrul lucrărilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *