Terorizaţi de oamenii străzii. Primăria a creat un adăpost pentru boschetari în centrul Botoşaniului

adapost boschetari1Reprezentanţii Primăriei au ales o soluţie neisprirată pentru culegerea şi plasarea oamenilor străzii pe timpul iernii. Astfel, un adăpost temporar de urgenţă a fost făcut într-un punct termic de pe strada General Gheorghe Avramescu, în spate la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Oamenii din cartier sunt îngroziţi de peisajul pe care oamenii străzii îl creează în fiecare zi.

În jur de 20 de persoane, bărbaţi şi femei, sunt aduşi, prin rotaţie, în fiecare noapte, să stea în adăpostul de pe Gheorghe Avramescu. În condiţii mizere, fără toaletă şi fără condiţii de igienă, boschetarii au băgat groază în locatarii din zonă.

Poliţia Comunitară este solicitată aproape zilnic din cauza bătăilor izbucnite între cei cazaţi acolo. Mai mult decât atât, dipunând de doar o toaletă ecologică amplasată în spatele clădirii, adapost boschetari2oamenii străzii îşi fac nevoile chiar în scările de bloc sau, mai mult, în uşa adăpostului.

Persoanele din blocul care este situat în faţa punctului termic au început să strângă semnături pentru a face o cerere la Primărie să schimbe locaţia.

” Nu se poate ca în zona centrală a oraşului să se facă un asemenea adăpost. Trăiesc în condiţii mizerabile, copii nu mai pot ieşi afară de frică pentru că i-au văzut bătându-se. Fac nevoie pe casa scării. Nu sunt antisocial, înţeleg problema, dar se putea găsi altă soluţie. Măcar iarna viitoare să nu îi mai aducă aici, să nu fie ceva permament. Mă sperie gândul că unii se pot obişnui cu acest loc şi chiar dacă se închide, ei tot pe aici se vor adăposti”, a declarat un localnic din zonă.

Viceprimarul Cosmin Andrei a menţionat că înţelege situaţia oamenilor din zonă, însă nu a avut altă soluţie pe moment. Acesta a transmis că până la finele lunii adăpostul se va închide, în speranţa unor temperaturi mai ridicate.

adapost boschetari6adapost boschetari7adapost boschetari5adapost boschetari3adapost boschetari4adapost boschetari1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *