Liderul LSI Botoșani: Profesorii pensionari pot să piardă prelungirea de activitate, dacă nu sunt catedre pentru titulari

Liviu Axinte
Liviu Axinte

Cadrele didactice care îndeplinesc condițiile de pensionare până la 31 august 2015, dar vor să continue și anul școlar viitor activitatea la catedră, trebuie să depună cereri în școală până pe 26 ianuarie. Cererile trebuiesc însoțite de documente justificative, urmând ca unitate școlară să valideze sau nu solicitarea până pe 2 februarie. Ca noutate, dascălii pensionari își pot pierde prelungirea activității la catedră în cazul în care în unitate nu sunt catedre pentru titulari.

like facebookPe 7 februarie, Inspectoratul Școlar trebuie să valideze cererile, iar posturile respective să fie scoase din listă. Un profesor care în primă fază beneficiază de prelungire poate să piardă prelungirea hotărâtă până la 31 august, dacă se ajunge în situația în care nu sunt catedre pentru titulari”. a declarat Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ.

De asemenea, dacă în școli există situații de restrângere, nici nu se discută cererea de prelungire a activității. Liderul LSI crede că și în anul școlar viitor vor fi profesori pensionari care vor dori să mai fie menținuți în activitate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *