Concursul pentru directorii de şcoli se lasă aşteptat. Directorii, numiţi tot politic

inspectori scolari si directori 1Directorii de școli nu au susținut nici în acest an școlar concurs pe post, deși reprezentanții Ministerului Educației au dat asigurări că acest lucru se va întâmpla în 2014. Iuliana Nacu, liderul Sindicatului Învățământului Preuniversitar Botoșani, a afirmat că cel mai probabil există o lipsă de comunicare la nivel înalt vizavi de stabilirea pe posturi a acestor persoane.

like facebookNu se aude nimic. Inițial s-a spus că se va da până în acest an școlar. Așteptăm semnale. Mi se pare normal să se organizeze. Este vorba de un contract managerial cu niște responsabilități pe care ți le asumi printr-o semnătură. Estre o responsabilitate și o stabilitate. Un om nu poate face într-un an ce poate face în doi sau trei ani, după ce pune anumite baze”, a spus liderul SIP Botoșani.

La această dată, toţi directorii de şcoli, dar şi inspectorii şcolari au fost numiţi pe funcţii politic, cu delegaţie. Ultimele concursuri organizate pentru ocuparea functiilor de director sau inspector scolar au fost organizate in 2008.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *